Nieuws
Zie hieronder het actuele nieuws van Boom hoger onderwijs zodat u weer helemaal op de hoogte bent van nieuwe uitgaven, evenementen en nog veel meer.
NIEUW | Moreel verpleegkundig leiderschap
Moreel verpleegkundig leiderschap leert studenten dat door leiderschap te tonen zij invloed kunnen uitoefenen op de zorg voor de patiënt, de ontwikkelingen in hun beroep of team en de gezondheidszorg. Het benadrukt dat je bij het handelen op basis van inhoudsdeskundigheid altijd een morele afweging maakt over wat goed is voor een specifieke patiënt.
Over Moreel verpleegkundig leiderschap:
- de...
ONLINE KENNISSESSIE Materiële Hulpverlening in het hoger onderwijs
EVENT | Binnenkort verschijnt Materiële Hulpverlening van Sjoerd van Gurp en Malou Liebregts. Een boek dat mensen binnen verschillende werkvelden kennis laat maken met wat schulden nu precies zijn en wat de uitwerking daarvan is op verschillende levensdomeinen. Mensen die te maken hebben met armoede zien we namelijk niet alleen binnen de hulpverlening.
Op dinsdag 12 april geven zij tijdens een g...
ONLINE EVENT Boom Blended Week
Ter gelegenheid van de lancering van ons nieuwe digitale platform Boom Academie organiseren wij van maandag 4 april 2022 tot en met donderdag 7 april 2022 de Boom Blended Week! Gedurende deze week worden er verschillende online sessies georganiseerd rondom het thema blended learning. Er worden onder andere sessies georganiseerd met Bouwstenen auteur Miriam Losse, blended learning specialist Bar...
NIEUW | Beschrijvende en toetsende statistiek
Beschrijvende en toetsende statistiek heeft de student vaak nodig bij het opzetten en uitvoeren van onderzoek, en het interpreteren en presenteren van de resultaten. Kennis van deze statistieken is ook nodig om wetenschappelijke artikelen goed te kunnen begrijpen.
Beschrijvende en toetsende statistiek legt op heldere wijze uit hoe studenten verschillende statistische analyses met SPSS kunnen uit...
NIEUWE DRUK | Zelf leren rapporteren
Twee veelvoorkomende verzuchtingen van studenten bij rapporteren zijn: 'Ik weet niet goed waar ik moet beginnen' en: ‘Ik vind het lastig om de rode draad vast te houden'. In zelf leren rapporteren leren zij stap voor stap hoe ze een goede rapportage schrijven.
Zelf leren rapporteren is een online training waarin de student zelfstandig rapportagetechnieken leert, aan de hand van vier fasen van h...
NIEUW DRUK I Praktijkboek sociologie
Praktijkboek sociologie stimuleert om bij de analyse en behandeling van problemen, ook de maatschappelijke factoren te betrekken die hun eigen denken en doen én dat van hun cliënten beïnvloeden. Casussen, opdrachten en verdiepingsvragen helpen de student bij het begrijpen en toepassen van de sociologische theorie in de praktijk.
Nieuw
- Geactualiseerd met maatschappelijke fenomenen zoals maats...
NIEUW I Positioneren 5e druk
Event Verdraaide organisaties (9 juni)
NIEUWE DRUK | De media-explosie (6e druk)
De media hebben een ongekende invloed op ons leven. Dat roept allerlei vragen op over de menselijke omgang met media en communicatie. Dit standaardwerk geeft toekomstige en beginnende communicatieprofessionals kennis, inzicht en stof tot nadenken rond dit actuele thema.
Deze 6e, herziene uitgave van De Media-explosie bevat een nieuw, inleidend hoofdstuk waarin het huidige medialandschap wordt g...
NIEUWE DRUK | Talentenwijzer (3e druk)
Hoe creëren we een stimulerend leerklimaat waarin studenten het beste uit zichzelf kunnen halen? Talentenwijzer is een beproefde methode die docenten helpt hun onderwijs meer talentgericht vorm te geven. Talentenwijzer biedt docenten praktische tools om studenten te coachen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.
De methode bestaat uit drie onderdelen:
- De Talentenwijzertest | Een z...
NIEUW | Persoonlijke en professionele ontwikkeling tot verpleegkundige
‘Hoe word ik de verpleegkundige die ik voor ogen heb?’ is een vraag waar studenten Verpleegkunde vanaf dag één op de opleiding al mee aan de slag (zouden) moeten gaan. Daar komen weer andere ‘grote’ onderwerpen uit voort: wie ben ik eigenlijk, hoe stel ik grenzen, hoe ga ik om met werkdruk en met de dood? Persoonlijke en professionele ontwikkeling tot verpleegkundige helpt aankomende verpleegku...
NIEUW | Supervisie inzichtelijk
Supervisie inzichtelijk helpt studenten om supervisie als leertraject te begrijpen. De theorie, methodiek en de manier van werken wordt helder uitgelegd. Daarnaast wordt ingegaan op het belang en de mogelijkheden om de regie te nemen over het eigen supervisietraject. Supervisie inzichtelijk bestaat uit acht hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk staat het wat, wanneer, hoe, met wie en het waarom...
Kennissessie 24 maart 'Zero-Energy Design'
Donderdag 24 maart neemt auteur Andy van den Dobbelsteen je in een gratis online kennissessie mee in de opzet en achtergrond van Zero-Energy Design, deze 1e druk verscheen in augustus 2021.
Blog | Activerend onderwijs – Het geheim voor betrokken leerlingen en studenten
Jongeren (leerlingen én studenten) die achterovergeleund zitten, meer interesse hebben voor hun klasgenoten of hun telefoon dan voor jou als de docent en pijnlijke stiltes wanneer je een vraag de klas in slingert. Daar ben je natuurlijk niet het onderwijs voor ingegaan. Je wilt dat je klas meedoet en betrokken is bij je les. Dat jongeren zich voorbereiden en aantekeningen maken als jij belangri...
NIEUW Algemene economie voor het bedrijf (1e druk)
In april 2022 verschijnt de eerste uitgave van Algemene economie voor het bedrijf. Dinsdag 12 april neemt auteur Hieronimus van Sassen docenten mee in een gratis online kennissessie in de opzet en achtergrond van deze nieuwe titel.
NIEUW Maintenance, reliability en assetmanagement (1e druk)
In april 2022 verschijnt de nieuwe uitgave Maintenance, reliability en assetmanagement. Dinsdag 22 maart neemt auteur Martin van den Hout docenten mee in een gratis online kennissessie in de achtergrond en opzet van deze nieuwe titel.
NIEUW | Aan de slag met Excel 365 – 2021
NIEUW | Leerboek Business Intelligence
NIEUW | Persoonlijke en professionele ontwikkeling tot verpleegkundige
‘Hoe word ik de verpleegkundige die ik voor ogen heb?’, is een vraag waar studenten Verpleegkunde vanaf dag één op de opleiding al mee aan de slag (zouden) moeten gaan. Daar komen weer andere ‘grote’ onderwerpen uit voort: wie ben ik eigenlijk, hoe stel ik grenzen, hoe ga ik om met werkdruk en met de dood? Persoonlijke en professionele ontwikkeling tot verpleegkundige helpt aankomende verpleegk...
NIEUW Beter in rapporteren (3e druk)
Beter in rapporteren helpt studenten om betere zakelijke teksten te schrijven. Het boek behandelt o.a. het schrijven van rapporten, papers, verslagen en scripties. De korte paragrafen, praktijkgerichte voorbeelden en bijbehorende website met oefeningen en feedback maken dit boek tot een echte hulp voor studenten.
Wat is nieuw in deze herziene versie?
- Meer aansprekende voorbeelden in het boek;...
Onderwijsonderzoek. Een onorthodoxe introductie
Er bestaat veel literatuur over de methoden en technieken van onderwijsonderzoek. Maar deze ‘orthodoxe’ inleidingen hebben vaak weinig aandacht voor meer fundamentele vragen.
In dit boek staan deze vragen juist wel centraal. Wat is onderwijs eigenlijk? Wat wordt ermee beoogd en welke rol kan onderzoek spelen in het realiseren van goed onderwijs? Daarmee biedt dit boek zicht op de bredere so...
Effectief omgaan met je tijd
Het kunnen organiseren van je leven en werk is dé basisvaardigheid om succesvol te zijn. In dit boek presenteert Mustafa Akpinar een stappenplan om slim en effectief om te gaan met je tijd. Zijn methode is zo opgesteld dat je zelf kunt bepalen hoe je invulling geeft aan de verschillende stappen. Iedere persoon is immers uniek, net als iedere situatie.
Dit boek ondersteunt studenten en (young) p...
Online docentenmiddag onderzoeksvaardigheden
Dit jaar organiseren wij opnieuw een online docentenmiddag onderzoeksvaardigheden!
Deze zal plaatsvinden op donderdag 10 maart 2022 van 15:00u – 17:00u.
Het programma houden we nog even geheim maar wij zijn achter de schermen druk bezig om een inspirerende middag te organiseren met een keynote en diverse workshops.
Laat alvast je gegevens achter om ons te laten weten dat je geïnteresse...
NIEUW Twee titels over communicatieve vaardigheden
Zevende druk van 'Wat is onderzoek?'
NIEUWE DRUK | De eerste druk van Wat is onderzoek? verscheen in 2004. Inmiddels zijn we aanbeland bij de zevende druk, een actualisatie van een werk dat door meer dan 200.000 studenten is gebruikt. Wat is er nieuw? Hoe is ooit het idee voor zo’n boek ontstaan en welke stappen zet je om het te schrijven? Lees erover in het nieuwste blog van Nel Verhoeven, klik hier.
De nieuwe 7e druk verschijnt v...