Nieuws
Eigen baas en verslagleggen in de ggz
NIEUWE DRUK | Doing Research (6th edition)
De nieuwste druk van de Engelse versie van Wat is onderzoek? is net verschenen. Doing Research (6th edition) is een heldere inleiding op de methoden en technieken die nodig zijn bij onderzoek. Het geeft antwoord op vragen als: waarom doe je onderzoek, wat houdt dat precies in, hoe zet je een onderzoek op, welke stappen moet je zetten, hoe verzamel je gegevens, hoe presenteer je die en welke va...
NIEUW Maintenance, reliability en assetmanagement
Onderhoudsmanagement staat steeds hoger op het prioriteitenlijstje van moderne organisaties en de vraag naar onderhoudsprofessionals neemt toe. Steeds meer technische opleidingen besteden daarom ook aandacht aan dit onderwerp maar een geschikt Nederlandstalig leerboek was er tot op heden nog niet. De nieuwe uitgave Maintenance, reliability en assetmanagement (april 2022) brengt hier verandering...
NIEUWE DRUK | Praktijkgericht onderzoeken in het onderwijs (2e druk)
Praktijkgericht onderzoeken in het onderwijs helpt toekomstige onderwijsprofessionals bij het doen van onderzoek en het analyseren van hun lespraktijk. Het helpt bij het maken van keuzes over doel, ontwerp en ethiek tijdens dit onderzoeksproces. Het laat zien dat praktijkonderzoek binnen het onderwijs doen tegelijk complex, leuk en inspirerend kan zijn.
Het eerste deel gaat in op de vraag waarom...
NIEUW | Effectief pitchen en presenteren
Een overtuigende presentatie of pitch geven is een belangrijke basisvaardigheid voor studenten en (young) professionals. In Effectief pitchen en presenteren presenteert Patrick van Gils een methode om je pitch- en presentatievaardigheden te ontwikkelen en versterken. Dat begint met jezelf te durven laten zien en horen. Alleen dan kun je jezelf en jouw ideeën aan een ander ‘verkopen’.
In tien pr...
NIEUW | Succes begint bij jezelf
Succes begint bij jezelf helpt je om je persoonlijke doelen te formuleren én te behalen. Door als young professional of startende ondernemer te doen wat bij je past en wat je leuk vindt. Grote kans dat je dan ook succesvol wordt. Dit boek brengt ondernemend gedrag en persoonlijk leiderschap samen en zet je aan het werk om die (verder) te ontwikkelen.
Succes begint bij jezelf is geschreven door N...
NIEUW Algemene economie voor het bedrijf
De nieuwe methode Algemene economie voor het bedrijf is verschenen. Deze methode geeft de student inzicht in het samenspel tussen de macro-, meso- en micro-economie. Het boek en de website laten zien wat de relevantie en de impact is van grotere economische vraagstukken op commerciële organisaties.
De uitgave bestaat uit negen thema's. Per thema leert de student aan de hand van een bronte...
ONLINE EVENT Boom Blended Week
NIEUWE DRUK | Actieonderzoek doen
De herziene en geactualiseerde tweede druk van Actieonderzoek doen van Tonnie van der Zouwen is net verschenen. Met Actieonderzoek doen leren studenten wat actieonderzoek is, hoe zij dat kunnen vormgeven en inzetten, en hoe zij resultaten succesvol kunnen delen met betrokkenen.
Actieonderzoek doen is de ideale routewijzer bij het doen van actieonderzoek met een uitgebreide online toolbox met me...
NIEUWE DRUKKEN Ergovaardig deel 1 & deel 2
Ergovaardig deel 1 en deel 2 vormen samen een van de meest complete leermiddelen voor (toekomstige) ergotherapeuten. Dit jaar verschijnen er van beide delen Inventarisatie en analyse en Uitvoeren van interventies nieuwe, volledig herziene en geactualiseerde vierde drukken.
Hierin is extra aandacht voor de meest recente ontwikkelingen in de gezondheidszorg, de ergotherapeutische beroepspraktijk e...
NIEUW | Materiële hulpverlening
Materiële hulpverlening gaat over armoede, schulden, uitkeringen en al de complexiteit die komt kijken bij het moeten rondkomen met weinig geld.
Na het lezen van dit boek weet de student:
- hoe geld zich heeft ontwikkeld in de afgelopen decennia;
- wat de rol van de overheid is;
- wat het inhoudt om een financiële huishouding te voeren;
- en wat je hiervoor moet kunnen.
Met dit leermiddel ontw...
NIEUW | Persoonlijke en professionele ontwikkeling tot verpleegkundige
‘Hoe word ik de verpleegkundige die ik voor ogen heb?’, is een vraag waar studenten Verpleegkunde vanaf dag één op de opleiding al mee aan de slag (zouden) moeten gaan. Daar komen weer andere ‘grote’ onderwerpen uit voort: wie ben ik eigenlijk, hoe stel ik grenzen, hoe ga ik om met werkdruk en met de dood? Persoonlijke en professionele ontwikkeling tot verpleegkundige van Greetje Hingstman help...
ONLINE KENNISSESSIE Power BI voor Financials
EVENT | Binnenkort verschijnt Power BI voor Financials van Coen Overgaag en Pim Steketee. Een boek dat mensen binnen verschillende werkvelden stap voor stap kennis laat maken met concrete bedrijfssituaties door middel van de techniek van Power BI.
Op dinsdag 19 april geven zij tijdens een gratis online kennissessie een inkijk in de opbouw van het boek.
EVENT | TrainTool MeetUp (online)
Je hebt misschien al wel gehoord over TrainTool, maar weet nog niet precies wat het is en hoe het werkt. Of je overweegt TrainTool in te zetten, maar bent benieuwd hoe collega-docenten dat doen. In de online TrainTool MeetUp georganiseerd door Faculty op Skills op donderdag 24 maart hoor je het antwoord op al je vragen.
Dit kun je verwachten:
- een kennismaking met TrainTool en de makers: ...
NIEUW | Moreel verpleegkundig leiderschap
Moreel verpleegkundig leiderschap leert studenten dat door leiderschap te tonen zij invloed kunnen uitoefenen op de zorg voor de patiënt, de ontwikkelingen in hun beroep of team en de gezondheidszorg. Het benadrukt dat je bij het handelen op basis van inhoudsdeskundigheid altijd een morele afweging maakt over wat goed is voor een specifieke patiënt.
Over Moreel verpleegkundig leiderschap:
- de...
ONLINE KENNISSESSIE Materiële Hulpverlening in het hoger onderwijs
EVENT | Binnenkort verschijnt Materiële Hulpverlening van Sjoerd van Gurp en Malou Liebregts. Een boek dat mensen binnen verschillende werkvelden kennis laat maken met wat schulden nu precies zijn en wat de uitwerking daarvan is op verschillende levensdomeinen. Mensen die te maken hebben met armoede zien we namelijk niet alleen binnen de hulpverlening.
Op dinsdag 12 april geven zij tijdens een g...
NIEUW | Beschrijvende en toetsende statistiek
Beschrijvende en toetsende statistiek heeft de student vaak nodig bij het opzetten en uitvoeren van onderzoek, en het interpreteren en presenteren van de resultaten. Kennis van deze statistieken is ook nodig om wetenschappelijke artikelen goed te kunnen begrijpen.
Beschrijvende en toetsende statistiek legt op heldere wijze uit hoe studenten verschillende statistische analyses met SPSS kunnen uit...
NIEUWE DRUK | Zelf leren rapporteren
Twee veelvoorkomende verzuchtingen van studenten bij rapporteren zijn: 'Ik weet niet goed waar ik moet beginnen' en: ‘Ik vind het lastig om de rode draad vast te houden'. In zelf leren rapporteren leren zij stap voor stap hoe ze een goede rapportage schrijven.
Zelf leren rapporteren is een online training waarin de student zelfstandig rapportagetechnieken leert, aan de hand van vier fasen van h...
NIEUW DRUK I Praktijkboek sociologie
Praktijkboek sociologie stimuleert om bij de analyse en behandeling van problemen, ook de maatschappelijke factoren te betrekken die hun eigen denken en doen én dat van hun cliënten beïnvloeden. Casussen, opdrachten en verdiepingsvragen helpen de student bij het begrijpen en toepassen van de sociologische theorie in de praktijk.
Nieuw
- Geactualiseerd met maatschappelijke fenomenen zoals maats...
NIEUW I Positioneren 5e druk
Event Verdraaide organisaties (9 juni)
NIEUWE DRUK | De media-explosie (6e druk)
De media hebben een ongekende invloed op ons leven. Dat roept allerlei vragen op over de menselijke omgang met media en communicatie. Dit standaardwerk geeft toekomstige en beginnende communicatieprofessionals kennis, inzicht en stof tot nadenken rond dit actuele thema.
Deze 6e, herziene uitgave van De Media-explosie bevat een nieuw, inleidend hoofdstuk waarin het huidige medialandschap wordt g...
NIEUWE DRUK | Talentenwijzer (3e druk)
Hoe creëren we een stimulerend leerklimaat waarin studenten het beste uit zichzelf kunnen halen? Talentenwijzer is een beproefde methode die docenten helpt hun onderwijs meer talentgericht vorm te geven. Talentenwijzer biedt docenten praktische tools om studenten te coachen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.
De methode bestaat uit drie onderdelen:
- De Talentenwijzertest | Een z...
NIEUW | Persoonlijke en professionele ontwikkeling tot verpleegkundige
‘Hoe word ik de verpleegkundige die ik voor ogen heb?’ is een vraag waar studenten Verpleegkunde vanaf dag één op de opleiding al mee aan de slag (zouden) moeten gaan. Daar komen weer andere ‘grote’ onderwerpen uit voort: wie ben ik eigenlijk, hoe stel ik grenzen, hoe ga ik om met werkdruk en met de dood? Persoonlijke en professionele ontwikkeling tot verpleegkundige helpt aankomende verpleegku...
NIEUW | Supervisie inzichtelijk
Supervisie inzichtelijk helpt studenten om supervisie als leertraject te begrijpen. De theorie, methodiek en de manier van werken wordt helder uitgelegd. Daarnaast wordt ingegaan op het belang en de mogelijkheden om de regie te nemen over het eigen supervisietraject. Supervisie inzichtelijk bestaat uit acht hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk staat het wat, wanneer, hoe, met wie en het waarom...