
Aanmelden via het formulier is niet meer mogelijk, wil je graag deelnemen? Stuur dan een mail naar Robbert Drupsteen: r.drupsteen@boom.nl
Boom hoger onderwijs, Juri Hoedemakers en Lida Nijgh nodigen je op maandag 24 april tussen 16:00 - 17:00 uur van harte uit voor een online kennissessie over hun innovatieve, originele en praktische reflectiemethode Reflecteren met de hofnar. Meld je hieronder gratis aan.
Reflecteren is een vast (maar lang niet altijd geliefd) onderdeel van opleidingen. De manier en frequentie van reflecteren roepen steeds vaker weerstand op, niet alleen onder studenten. Ook bij opleidingen en in de beroepspraktijk is er behoefte aan nieuwe reflectievormen en Reflecteren met de hofnar voorziet daarin.
Tijdens deze sessie staan Juri Hoedemakers en Lida Nijgh stil bij het aloude beroep van de hofnar en lichten zij toe hoe deze figuur ook nu van grote waarde kan zijn voor het vergroten van het reflectief vermogen. Juri is de grondlegger van de hofnarmethode. In deze kennissessie gaat hij in op de rollen van de hofnar en introduceert hij een nieuw reflectiemodel wat gebaseerd is op deze reflectiemethode. Ook bespreken zij hoe de hofnar onderdeel kan worden van het hbo onderwijs. Na deze kennissessie ben je hopelijk net zo enthousiast als zij om te gaan hofnarren met jouw studenten!
Algemene informatie
- Wanneer: maandag 24 april, 16:00 - 17:00 uur
- Waar: online via MS Teams
- Je ontvangt enkele dagen van te voren per mail een deelnamelink voor MS Teams. Let op, deze kan in je spambox terecht komen. Meer informatie over het deelnemen aan een vergadering in MS Teams vind je hier.
Aanmelden via het formulier is niet meer mogelijk, wil je graag deelnemen? Stuur dan een mail naar Robbert Drupsteen: r.drupsteen@boom.nl
Reflecteren met de hofnar
Over de auteurs
Juri Hoedemakers won in 2020 de Scriptieprijs aan de RSM Erasmus Universiteit met zijn scriptie over de waarde van de hofnar voor leiders/leidinggevenden en hun moderne organisaties. Het daaropvolgende boek Gezocht: Hofnar bereikte plek 3 in de top 100 en werd in 2022 genomineerd als Managementboek van het Jaar. Hij geeft veel lezingen over de hofnar en is expertblogger op het gebied van reflectie (door de ogen van de hofnar) bij De Ondernemer/DPG Media. Vanaf september 2021 is hij aan het promoveren aan de Erasmus Universiteit.
Lida Nijgh is opgeleid als orthopedagoog en is lange tijd werkzaam geweest als gedragsdeskundige in de zorg voor mensen met een beperking. In deze functie bood zij onder andere begeleiding aan begeleiders en gaf zij vorm aan deskundigheidsbevordering. Zij werkte als docent in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Daarnaast is zij gediplomeerd stresscounsellor. Momenteel werkt zij als coach in een vrijgevestigde praktijk (www.leidersmethartenziel.nl). In 2006 verscheen haar eerste boek Leren reflecteren: zelfreflectie voor sociaal-agogische hulpverleners.
Vragen?
Neem dan contact op met accountmanager Robbert Drupsteen: r.drupsteen@boom.nl