Veelgestelde vragen over onze websites en studentvolgysteem
Websites: studenten
Hoe krijg ik toegang tot de website bij een uitgave?
Als student kun je een studentaccount aanmaken om toegang te verkrijgen. Hiervoor heb je een activeringscode nodig.
Wat is een studentaccount?
Een studentaccount is je inlognaam + wachtwoord waarmee je een bepaalde tijd, meestal twee jaar, toegang krijgt tot de website.
Je maakt een studentaccount aan met een activeringscode of via de inloggegevens van je Bookshelf-account.
Waar vind ik de activeringscode voor de website?
Boek
De activeringscode staat in je boek, op de binnenzijde van het omslag of op de colofonpagina.
Maatwerk
Bij de aanschaf van maatwerkproducten incl. website, ontvang je na aanschaf de activeringscode direct per mail.
E-book via Bookshelf
In een e-book zit geen activeringscode. Klik hiervoor op registreren of account aanmaken rechtsboven in het scherm van de website bij de uitgave. Kies voor de link naar account aanmaken met Bookshelf.
Licentie voor de website
Bij de aanschaf van een losse licentie voor een website, ontvang je na aanschaf de activeringscode direct per mail.
Hoe krijg ik toegang tot het online boek?
Je krijgt toegang tot het online boek via de productwebsite. Toegang tot deze site krijg je bij de aanschaf van een nieuwe boek en/of bij de aanschaf van een losse licentie.
Je kan voor het online boek kiezen in het verticale menu links van je scherm.
Ik heb een Bookshelf-boek gekocht. Hoe krijg ik toegang tot de website?
Klik op ‘account aanmaken’ of 'registreren' rechtsboven in de website. Vervolgens op ‘account aanmaken met Bookshelf-account’.
Vul daar je Bookshelf inloggegevens in. De website checkt of je het boek behorend bij de website hebt gekocht. Als dat zo is krijg je een mail met inloggegevens voor de website op het e-mailadres dat je bij Bookshelf gebruikt. Check altijd je spambox.
Mijn account is vervallen. Is het mogelijk deze te verlengen?
Accounts verlopen automatisch. Vraag klantenservice om je account te verlengen. Geef wel aan waarom en tot welke datum je je account wilt verlengen.
Is het mogelijk een losse activeringscode aan te schaffen? Bijv. omdat ik een oude druk of tweedehands versie van het boek heb.
Voor sommige websites zijn losse licenties te koop. Je ziet dit dan terug op de productpagina in deze webshop in de bestelwidget bovenaan een pagina.
Na aankoop ontvang je per mail een activeringscode. Alleen met een unieke activeringscode, in een nieuw aangekocht boek, is het mogelijk een account aan te maken.
Ontbreekt de bestelmogelijkheid voor een licentie? Dan is toegang tot de website op dit moment alleen mogelijk bij de aanschaf van een nieuw boek.
Hoe kan ik mijn e-mailadres aanpassen?
Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij onze klantenservice.
Hoe kan ik zien welke vragen in de website ik heb beantwoord?
Klik rechtsboven op je naam en vervolgens op de link: 'voortgang'. Daar krijg je een overzicht van alle oefeningen en toetsen in de website. Een plusje geeft aan dat je de vraag hebt gemaakt.
Kan ik de website op mijn mobieltje gebruiken?
De website werkt wel op systemen met een smal scherm, zoals een mobieltje, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet. Vooral het beantwoorden van open vragen werkt dan fijner.
Websites: docenten
Wat is een docentaccount?
Een docentaccount geeft je als docent toegang tot alle onderdelen van de website, zolang de website beschikbaar is. Je krijgt bij vragen en toetsen direct het modelantwoord te zien.
Hoe krijg ik een docentaccount?
Na het aanvragen van een docentexemplaar ontvang je per mail een activeringscode voor toegang tot het docentendeel van de website. Met je mailadres en wachtwoord kun je vervolgens inloggen. Een docentaccount geeft ook toegang tot het studentendeel van de website.
Hoe krijg ik als docent toegang tot de website bij een uitgave?
Als docent krijg je toegang met een docentaccount.
Een docentaccount geeft je toegang tot alle onderdelen van de website. Je krijgt bij vragen en toetsen direct het modelantwoord te zien.
Wat is het online boek en hoe krijg ik daar toegang toe?
Dit is een digitale versie van het boek die alleen via de bijbehordende website (na inloggen) in te zien is en te gebruiken. Lees meer.
Ik heb geen mail over de verzending van het boek ontvangen. Wat nu?
Wij versturen bij verzending van uw docentexemplaar een mail naar het daarbij door u opgegeven mailadres. Check ook altijd uw spambox. Mogelijk is de mail daar in terechtgekomen.
Wel een mail ontvangen over de verzending van de uitgave met een Track and Trace code maar geen mail met een activeringscode? Neem dan contact op met klantenservice.
Hoe ziet de student de website?
Als je als docent de website wilt bekijken zoals een student hem ziet, kun je binnen je account van rol wisselen.
Klik rechtsboven op je profiel (je naam). Hieronder staat de mogelijkheid ‘Bekijken als student’. Na aanklikken zie je de opdrachten en toetsen zonder dat direct het modelantwoord zichtbaar wordt. Achter je naam staat nu: (student). Op dezelfde wijze kun je dit weer ongedaan maken door ‘Bekijken als docent’ aan te klikken.
Studentvolgsysteem: studenten
Wat is een docentcode?
Via een docentcode leg je verbinding tussen jou en je docent(en). Je ontvangt een docentcode (bestaande uit vier cijfers) van je docent. Als je die code invult bij je profiel kan je docent jouw vorderingen in de website bijhouden.
Wat is het studentvolgsysteem?
Met een studentvolgsysteem kun je als docent zien hoe jouw studenten met de site werken. In dit filmpje kun je zien hoe het studentvolgsysteem werkt. Let wel: niet iedere website bevat een studentvolgsysteem.
Wat ziet mijn docent van mij in het studentvolgsysteem?
De docent ziet hetzelfde als jij onder de link ‘voortgang’ bij je profiel, maar dan van de hele groep studenten.
Waar kan ik de docentcode invullen?
De docentcode vul je in bij je profiel. Dit kan tijdens het aanmaken van je account of later (klik dan op je naam rechtsboven). Tip: met de knop ‘controle’ kun je zien of je de juiste code hebt opgegeven.
Kan ik meer dan één docentcode opgeven?
Ja, je kunt meerdere docentcodes opgeven. Dit doe je door de code per docent gescheiden door een komma in te voeren.
Wat vul je in bij groepscode?
Een groepscode krijg je van je docent. Niet alle docenten gebruiken groepscodes.
Studentvolgsysteem: docenten
Wat is een docentcode?
Via een docentcode leg je verbinding tussen jou en je studenten, door middel van het studentvolgsysteem. Om deze koppeling te maken deel je jouw code met je studenten, waarna zij deze moeten invoeren in eigen hun profiel.
Waar vind ik mijn docentcode?
De docentcode (vier cijfers) vind je bij je profiel rechtsbovenaan (klik op je naam), mits de website is voorzien van een studentvolgsysteem.
Waar vind ik mijn klascode?
Bedoelt u uw docentcode? Deze viercijferige code vindt u onder uw inlognaam rechtsboven in het scherm op de website: 'gegevens wijzigen'.
Is het mogelijk om meerdere docenten te koppelen aan één student?
Ja dat kan. De student kan in zijn profiel meerdere docentcodes invoeren, gescheiden door een komma.
Wat is een groepscode?
Studenten worden in het studentvolgsysteem gesorteerd op groep, voor overzichtelijk en sneller werken.
Bedenk een groepscode per groep en geef die door aan de studenten. Gebruik een simpele code, bijvoorbeeld 1a, 1b etc. Zij vullen die groepscode in bij hun account, waarna je automatisch een gesorteerd overzicht krijgt in het studentvolgysteem.
Wat is een docentopmerking?
Op sommige websites kunnen docenten opmerkingen maken in de website. De opmerkingen zijn alleen zichtbaar voor studenten die aan de docent gekoppeld zijn (via het studentvolgsysteem). Je ziet als docent op elke pagina rechtsbovenaan een link ‘docentopmerking’. Na aanklikken kun je de opmerking invullen.